x

Dankzij de Spettertour kan Mark (9) tijdens de zomervakantie veilig het water in

Veiligheid
In samenwerking met

Spettertour 2019

Mark (9) heeft zijn zwemdiploma A en gaat iedere zomer op vakantie naar de zee in Italië. Op zijn luchtbed peddelt hij door de golven en heeft hij de grootste lol met zijn broertje (6). “Die moet nog zwembandjes aan, maar ik hoef dat natuurlijk niet meer.” Op school kwam de Spettertour langs, met de Reddingsbrigade en een echte reddingsboot. Onder de indruk luisterde Mark naar de verhalen. “Heb jij ook wel eens in het echt iemand moeten redden?” vroeg hij. “Jazeker, mensen waren te ver afgedreven en te moe om terug te zwemmen. We waren net op tijd met onze boot om ze veilig op het strand te krijgen.” Na het bezoek van de Reddingsbrigade is Mark zich veel bewuster van de gevaren van zwemmen in (open) water en gaat hij beter voorbereid op vakantie.

Spettertour

Als opvolger van Heel Brabant Zwemt ontwikkelden we in 2019 in opdracht van de gemeente Eindhoven de Spettertour. Dit programma zette in op het stimuleren van zwemveiligheid voor álle kinderen, met én zonder diploma. Hiervoor ging More2Win een samenwerking aan met de Nederlandse Reddingsbrigade, expert op het gebied van zwemveiligheid in open water.

De kracht van dit programma was tweeledig. Compleet met reddingsboot, gele pakken en indrukwekkende anekdotes bezochten we samen met de Reddingsbrigade 12 basisscholen in Eindhoven. Op een interactieve manier konden we zo 2.500 kinderen bijpraten over de gevaren van zwemmen in (open) water, zodat zij beter voorbereid de zomervakantie in gingen. Aan de andere kant filterden we tijdens het bezoek aan de scholen de kinderen zonder zwemdiploma eruit. Deze werden door ons concreet geholpen op weg naar gratis zwemlessen, in samenwerking met de gemeente Eindhoven en stichting Leergeld.