x

Carlos (13) kan op een veilige plek sporten dankzij Rio2016

Olympisch

Olympische spelen Rio de Janeiro 2016

Carlos leeft in één van de vele favela’s van Rio de Janeiro. De contrasten tussen arm en rijk kunnen nauwelijks groter zijn dan in deze wereldstad. Op 300 meter van de weelde van de stranden van Copacabana en Ipanema, ontbreekt het in de wijk van Carlos aan de basisvoorzieningen. Zoals alle jongetjes in Rio is Carlos gek op sport. Hij keek dan ook enorm uit naar de komst van het WK Voetbal en de Olympische Spelen in zijn land. "De allerbeste voetballers van de wereld waren hier. En het moment dat Neymar de winnende penalty binnenschoot voor Brazilie tijdens de Spelen zal ik nooit vergeten". De tegenstelling met het dagelijkse leven van Carlos is groot. Geweld tussen drugsbendes zijn aan de orde van de dag in zijn wijk, waardoor hij geen een plek heeft om samen met zijn vrienden veilig te voetballen. Dankzij de partners van More2Win kwam hier tijdens Rio2016 verandering in.

Social Sponsorships & More2Win dagen

Rondom de Olympische Spelen van Rio de Janeiro bood More2Win twee diensten aan voor haar klanten. Met Social Sponsorships konden Nederlandse bedrijven investeren in lokale sportprojecten in Rio, waaronder die in de wijk van Carlos. Hierdoor konden vele wensen in vervulling gaan; van de aanleg van nieuwe sportvelden en schoolgebouwen, tot het opzetten van gezonde lunchprogramma’s of installeren van zonnepanelen.

Ook organiseerden we unieke More2Win dagen waarbij bezoekers de gelegenheid kregen om bij deze bijzonder projecten langs te gaan. In deze periode ontvingen we ruim 450 bezoekers en was er een totale investering van bijna € 500.000 vanuit onze klanten in projecten van Rio de Janeiro. Projecten die lang voor de Spelen actief waren en nu allemaal nog draaien, maar dankzij de evenementen wel een enorme steun in de rug hebben gekregen.