x

Nieuwe vriendschappen dankzij EK Petanque 2022

Eenzaamheid
In samenwerking met

EK Petanque 2022 's-Hertogenbosch

De Europese Kampioenschappen Petanque worden in 2022 gehouden in ’s-Hertogenbosch. Een gezamenlijk bid van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantSport, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, More2Win en sportevenementenbureau Team TOC werd door de Europese petanquefederatie Confédération Européenne de Pétanque (CEP) verkozen boven een bid uit Spanje. De EK Petanque 2022 in ’s-Hertogenbosch staan van 13 tot en met 17 juli 2022 op de kalender.

Heel belangrijk is bovendien de maatschappelijke spin-off van het evenement. Dit evenement biedt geweldige kansen om maatschappelijke impact te maken. Jeu de boules leent zich bij uitstek voor het terugdringen van eenzaamheid en het vergroten van de sociale cohesie in diverse wijken.

Eén van de doelstellingen van de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 is dan ook om eenzaamheid met name onder ouderen terug te dringen. Onder meer door oud én jong aan te moedigen en gebruik te maken van de bestaande petanquebanen in de stad. Daarnaast wordt er gewerkt aan verschillende side-events om mensen via het evenement aan het sporten en bewegen te krijgen.

Snel meer!