x

Evi (11) hockeyt nu iedere week dankzij de European Hockey League

Aangepast sporten
In samenwerking met

European Hockey League 2019

Evi (11) heeft een verstandelijke beperking en en gaat naar het speciaal onderwijs. Op een normale schooldag werd ze verrast: bij de gymles kregen ze hockey les van een echte hockeytrainster! "We mochten op pionnen schieten, proberen de bal af te pakken van elkaar en een wedstrijdje spelen, het was super leuk en ik kreeg veel complimentjes van de trainster!" Na de les werden alle kinderen uitgenodigd om naar de G-Hockey Vriendendag te komen tijdens het European Hockey League in Eindhoven. Wat een feest was dat! Samen met kinderen die voor de eerste keer hockeyen en kinderen die wel al bij een vereniging hockeyen mocht Evi heel de ochtend leuke oefeningen doen. Dankzij de vriendendag zagen de ouders van Evi hoeveel plezier ze had in hockeyen en zochten ze een geschikte vereniging. Evi traint nu twee keer per week in een team waarbij iedereen kan mee doen op zijn/haar niveau.

G-Hockey Vriendendag

Mensen met een beperking bewegen minder dan mensen zonder beperking. Belemmeringen zijn vaak afhankelijk van de persoon en het type beperking. Toch zijn er een aantal aanwijsbare oorzaken die bij veel doelgroepen terugkomen: het kunnen omgaan met je beperking, het ontbreken van extra begeleiding en een goede koppeling tussen vraag en aanbod.

Samen met Fondsgehandicapten sport, HC Oranje-rood, gemeente Veldhoven, gemeente Eindhoven, gemeente Helmond en Uniek Sporten Brabant bedachten we rondom de European Hockey League een programma voor de doelgroep kinderen met een verstandelijke beperking: de G-hockey Vriendendag. In de drie maanden voorafgaande aan de EHL bezochten wij 5 speciaal onderwijsscholen waar we 392 kinderen met een verstandelijke beperking hebben laten kennismaken met hockey. Na de clinic werden de kinderen geïnformeerd over verschillende hockey verenigingen in hun regio en werden ze uitgenodigd voor de G-hockey vriendendag tijdens de EHL. Tijdens deze dag werden kinderen die nog niet structureel hockeyde samengebracht met kinderen die al bij een vereniging speelden. De groepen werden gemixt en kregen verschillende hockey spelvormen aangeboden, waarna ze konden genieten van een heerlijke lunch en officiële wedstrijd van de EHL.