x

Future Leading Player creëert kansen voor meiden

Future Leading Player

Future Leading Player is hét programma voor meiden en jonge vrouwen die te maken hebben met sociale uitsluiting en laag mentaal welbevinden, waardoor zij opgroeien met minder kans op een goede opleiding, baan en een hoopvolle toekomst.

In toenemende mate doet zich deze problematiek voor, met name bij jonge meiden. Stress, sociale druk en opgroeien vanuit een achterstandspositie. Een maatschappij waarin deze meiden niet meedoen. Dat moet anders.

In aanloop naar de UEFA Womens Champions League Final 2023 in Eindhoven heeft More2Win de handen ineengeslagen met Favela Street van oprichtster Rocky Hehakaija. UEFA, KNVB, BrabantSport en host city Eindhoven hadden ons de opdracht gegeven een impactvol legacyprogramma te ontwikkelen. Hiervoor brachten we in samenwerking met Favela Street het Future Leading Player programma van Amsterdam naar Eindhoven. Met als doel om kwetsbare meiden aan zelfbeeld en vertrouwen te laten werken en te ontwikkelen tot een positief rolmodel binnen hun eigen community.

Geen eenvoudige opgave, in korte tijd een nieuw programma opstarten met nieuwe lokale partners. Ondanks vallen en opstaan leverde de aanpak succes. Een groep van 28 jonge meiden werkten in zes maanden toe naar hun eigen storytelling event rondom de Champions League Final.

Deze eerste stap kon niet zonder opvolging blijven. Samen met Favela Street ontwikkelden we een droom: het Future Leading Player laten uitgroeien tot het grootste platform voor meiden óp en buiten het veld. In alle grote steden in Nederland én daarbuiten.

Het Future Leading Player programma vond in 2024 plaats in Amsterdam, Eindhoven en Den Bosch. Altijd in samenwerking met lokale jongerenwerkorganisaties en een betaald voetbalclub. Voor het nieuwe seizoen schalen we verder op naar (minimaal) 2 nieuwe steden.

Time to Shine straatvoetbaltoernooi

De programma’s in de wijken worden afgesloten met een landelijk straatvoetbaltoernooi voor meiden: Time to Shine. Deze seizoensafsluiter is in de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een groots podium met een mix van talententeams van BVO’s en wijkteams van het Future Leading Player programma. Met de nieuwe ambassadeur Lieke Martens zijn de ambities voor de komende jaren groots.

Time to Shine