x

Dankzij het WK Handboogschieten weer een kinderfeestje voor Romy (10)

Armoede
In samenwerking met

WK Handboogschieten
2019

AJ (12) en Romy (10) hadden nog nooit een kinderfeestje gehad. Hun moeder Suzanne legt uit: “Door problemen uit het verleden ben ik in een negatieve financiële situatie terechtgekomen. Ik maak gebruik van vrijwillige bewindsvoering waardoor ik aan het einde van de maand onder de bijstandsnorm verdien. Het is moeilijk, ik kan geen kinderfeestjes te betalen voor mijn kinderen.” In Nederland zijn jaarlijks 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, doordat zij opgroeien in armoede. Geen slingers, geen cadeautjes en geen taart. Kinderen schamen zich en durven soms niet naar school.

Dankzij More2Win vierden AJ en Romy hun allereerste kinderfeestje rondom het WK Handboogschieten. “Het waren twee fantastisch georganiseerde en creatieve middagen!’’ vertelt Suzanne enthousiast. “AJ, Romy en hun vriendjes hebben erg genoten van de speurtocht en het handboogschieten!” Eindelijk konden ook Suzannes kinderen op school trots vertellen over hun eigen feestje.

Dukes of Archery Kinderfeestjes

In 2018 bedachten we samen met onze partners een uniek concept: de Dukes of Archery Kinderfeestjes. In Nederland zijn er jaarlijks 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat ze opgroeien in armoede. Wij hebben het WK Handboogschieten aangegrepen om deze groep kinderen in ’s-Hertogenbosch de dag van hun leven te geven. Vanaf de zomer van 2018 organiseerden we een jaar lang elke woensdagmiddag een heus Archery-kinderfeestje in de stad. Tijdens deze middagen mocht een jarige job uit de Quiet community (www.quiet.nl) zeven vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en waanden zij zich als echte ridders in het oude centrum van ‘s-Hertogenbosch. Met een potje Archery Tag leerden zij de fijne kneepjes van het handboogschieten en afsluitend was er een heerlijke feestmaal. Zo gebruikte we het WK Handboogschieten om 40 kinderen, die normaal gesproken aan de zijlijn staan, zich echt jarig te laten voelen.