x

Walter (49): als sporter in een rolstoel over Stratum tijdens de 5KM4ALL

Aangepast sporten
In samenwerking met

Marathon Eindhoven 2018-2019

Ruim twee jaar geleden viel Walter van een vrachtwagen. Zijn eerste echte herinnering is die van de zuster die hem vertelt: “Meneer Kuijpers, u heeft een complete dwarslaesie. De kans dat u ooit weer loopt is minder dan 1%.” Vanaf dat moment stortte Walters wereld in. Van een actieve vrachtwagenchauffeur die altijd in de transport werkte, werd hij een gehandicapte man in een rolstoel, afhankelijk van hulp.

Vroeger was Walter altijd onder de mensen en liep hij regelmatig hard. De 5KM4ALL inspireerde hem om weer vooruit te kijken. Zijn ogen beginnen te stralen als hij vertelt over het evenement. “Weet je wat het allermooiste was? We gingen over Stratum en daar waren vele supporters die klapten en mij toejuichten. Ik vond het echt geweldig om mee te doen. Ik voelde me even geen gehandicapte, maar een sporter.”

5KM4ALL

De 5KM4ALL van de Marathon Eindhoven is precies wat de naam zegt: een evenement voor íedereen. Wandelend, hardlopend, met de rolstoel, in een handbike, op een step, als Nordic Walker of met de buggy. Het mag allemaal tijdens de 5KM4ALL.

Samen met Golazo en Uniek Sporten Brabant organiseerde More2Win in 2018 en 2019 dit onderdeel van de Marathon Eindhoven. Via zorginstellingen, revalidatiecentra en speciaal onderwijs scholen worven wij de deelnemers voor dit evenement, wat bijzonder geschikt is voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Tijdens deze eerste editie stonden er 250 mensen aan de start. Bij het vervolg in 2019 waren er meer dan 500 deelnemers en was het evenement volledig uitverkocht! Prachtig om te zien hoe de deelnemers als echte sporters over de finish kwamen en een meer dan terechte medaille kregen omgehangen.