x

Nieuwe versterking: Loes Holtmaat, programmamanager sport & duurzaamheid

15 april 2022

Door de snelle groei in duurzaamheidsprogramma's versterkt Loes Holtmaat ons team. Met haar ruime ervaring in duurzaamheid en haar grote passie voor sport (vooral fietsen) is zij dé versterking waar we naar op zoek waren.

Loes maakt de overstap vanuit de Gemeente Rotterdam waar ze als 'duurzame verbinder' actief was in het Rotterdams klimaatakkoord. Daarvoor werkte ze in verschillende rollen in het duurzaamheidsveld bij oa adviesbureau Royal HaskoningDHV, Sustainalize en de European Cyclists Federation. Naast haar voorliefde voor sport (met name fietsen) en duurzaamheid heeft ze ook specifieke interesse voor de sociale kant van de maatschappij in het stimuleren van een gezonde leefstijl.

Kortom; welkom Loes!

Sport en duurzaamheid neemt een vlucht in Nederland

Na(ast) de lancering van 's wereld eerste Chef de Emission afgelopen zomer bij NOC*NSF richten inmiddels heel veel Nederlandse sportorganisaties zich versneld op het thema duurzaamheid. En bij een bescheiden aantal initiatieven mogen wij kartrekker zijn of zijn we op andere manieren direct betrokken. Zo lanceerde de Provincie Gelderland afgelopen week de Kopgroep duurzame sportevenementen, lanceerde VWS vorige maand het Versnellingsprogramma Duurzame en Circulaire sportevenementen, sluiten binnenkort ook 5 grote Brabantse sportevenementen een ‘kopgroep-overeenkomst’ om zich te verduurzamen, heeft de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee zich als eerste Nederlandse ‘signatory’ aangesloten bij het UN Sports for Climate Action Framework en presenteert La Vuelta Holanda deze zomer ‘s werelds eerste Groene Karavaan. En er zijn nog een aantal hele interessante duurzaamheidsprojecten in aantocht.