x

De Wrap Battle tijdens WK Volleybal 2022: leuk, lekker én plantaardig

17 oktober 2022

Het WK Volleybal 2022 in Nederland stond in het teken van gezond, duurzaam en smaakvol eten. Tijdens de poulefase van het toernooi - in het Arnhemse Gelredome - werd een waar Gelre Food Plaza opgetuigd in de fanzone. Fans konden zich hier te goed doen aan heerlijke gerechten van foodtrucks, kraampjes en pop-up restaurants. Als aanvulling op het watertandende aanbod, organiseerde More2Win in samenwerking met de provincie Gelderland en Papendal een Wrap Battle. Met als doel fans te inspireren om thuis vaker plantaardig te eten. De Wrap Battle was zo’n succes dat hij ook tijdens de WK Finale in Apeldoorn was te bewonderen.

Aanleiding

Nederlanders eten steeds vaker plantaardig. Want het is goed voor je gezondheid en de natuur. Toch vindt menigeen het knap lastig om simpel en smaakvol te koken met enkel plantaardige ingrediënten. Maar wat nou als we alvast een selectie maken van smaakvolle, plantaardige ingrediënten, men ze alleen nog maar in een wrap hoeft te leggen en we er een spelelement aan toevoegen. We namen de proef op de som!

Wrap Battle

Rondlopende volleybalfans werden uitgedaagd om binnen 10 minuten de lekkerste wrap te serveren met voorgesneden plantaardige ingrediënten. Van borlotti bonen tot tempeh en van paprika’s tot haver fraiche, alles was aanwezig om een lekkere, maar ook makkelijke en voedzame wrap in elkaar te draaien. Bovendien konden deelnemers rekenen op hulp van de aanwezige koks. Het was uiteindelijk aan de jurykok om te bepalen welke wrap de dagwinnaar was die twee VIP-kaarten voor de finaledag of een gesigneerd shirt won.

Iedereen deed mee

Het bleef niet alleen bij rondlopende bezoekers want ook (oud)topvolleybalsters, bestuurders en directeuren lieten hun wrap-kookkunsten zien aan de keukensets van de Battle. En wat waren ze fanatiek!

Impact

Naast genoeg entertainment, was het concept ook impactvol. Zo gaf 73% van de deelnemers aan thuis vaker plantaardig te eten. En werd de receptuur van de winnende wraps massaal gedownload op Gelderland Good Food Kitchen.

Krijg je nou ook honger bij het lezen van dit berichtje, download dan een recept en zet thuis ook een smaakvolle, plantaardige wrap op tafel! Zo maken we samen impact.