x

Dankzij de Univé Urban Tour zet Daan (10) een skateboard op zijn verlanglijstje

Veiligheid
In samenwerking met

Univé Urban Tour 2019

Daan (10) zit in groep 6. Als hij langs het skatepark fietst, ziet hij vaak kinderen de stoerste trucs doen. Dat wil hij ook wel, maar het ziet er soms gevaarlijk uit. Daarom voetbalt hij liever. Tijdens de Univé Urban Tour krijgt Daan de kans om een skateboard uit te proberen. “Ik vind het wel heel spannend hoor”, zegt Daan als hij alle skateboards klaar ziet staan. “Wat nou als ik val?” “Inderdaad, wat kan er dan gebeuren?” vraagt zijn juf. Even blijft het stil. “Dan gebeurt er niks, want ik heb bescherming om!” roept hij blij. Daan en zijn vriendjes leren snel; aan het eind van de les maken ze grinds over de ramp en blijven ze langer hangen om hun nieuwste trucs te oefenen.

Univé Urban Tour

In 2019 bedachten we in opdracht van BrabantSport en Univé, de Univé Urban Tour. Univé wilden zich als partner van Brabantsport breder presenteren dan enkel verzekeraar, waardoor een logische link gelegd werd met de Urban Sports en de preventie van valletsel.

Urban Sports zijn sterk in opkomst, maar de scene heeft te maken met relatief veel valletsel. Gemiddeld lopen meer dan 20.000 personen per jaar een skateblessure op in Nederland. Daarnaast komen maar weinig jongeren spontaan in contact met deze nieuwe sporten. De Univé Urban Tour bracht deze uitdagingen samen, door te laten zien hoe je op een leuke en veilige manier Urban Sports kunt beoefenen. In een periode van twee maanden bezochten we 8 basisscholen met een mobiel skatepark. Zo konden ruim 1.200 kinderen veilig kennis maken met Urban Sports zoals skaten en BMX‘en. De aftrap was met wereldkampioen BMX Twan van Gendt die aangaf; “Je hebt maar één lichaam, dus ben er vooral zuinig op”. Leerlingen legden onder professionele begeleiding een BMX pumptrack parcours af en oefenen vele nieuwe 'tricks' op een skateborad. Het resultaat: 85% van de kinderen gaf aan vaker te gaan skateboarden of BMX ‘en en 90% van de kinderen zal daarbij de juiste bescherming gaan dragen.