x

Sportieve samenwerking Zomerschool Eindhoven!

02-07-2020

More2Win gaat een samenwerking aan met De Zomerschool in Eindhoven! Al een aantal jaren organiseert De Ontdekfabriek een succesvolle Zomerschool. Dit jaar is More2Win voor het eerst betrokken bij de organisatie van het programma. De Gemeente Eindhoven wil namelijk dat ook sport een grote rol gaat krijgen. De kans om 690 kinderen actief te krijgen middels gevarieerd sportaanbod met daarbij het belangrijkste onderdeel “de doorstroom naar verenigingen/sportaanbieders”, slaan wij niet af!

Voor de Zomerschool Eindhoven worden Eindhovense basisschoolkinderen uitgenodigd, waarvan het de verwachting is dat hun (taal)ontwikkeling tijdens de zomervakantie een terugval kent. Met de Zomerschool willen zij terugval voorkomen in hun ontwikkeling, tijdens de zomerperiode. Als gevolg van Corona hebben veel kinderen veel (contact) gemist. De Onderwijsraad adviseert dan ook om zoveel mogelijk leerlingen van de Zomerscholen gebruik te laten maken.

De Zomerschool in Eindhoven heeft dit jaar maar liefst 690 aanmeldingen van kinderen van 4 t/m 12 jaar oud! Dit is een verdubbeling van de jaren daarvoor. De Coronasituatie speelt hierbij een grote rol. In de vorige edities werd vooral ingezet om de taalvaardigheid in stand te houden. Omdat Gemeente Eindhoven wil dat ook sport een grote rol gaat spelen, krijgen de leerlingen op alle 13 Zomerschool locaties, 4 weken lang, 2 verschillende sportclinics aangeboden.

"Super mooi dat er dit jaar ook een sportaanbod is tijdens de zomerschool, ik heb veel zin om een zo divers mogelijk aanbod samen te stellen" Anne Boidin, projectleider More2win

More2Win is gevraagd om in samenwerking met Eindhoven Sport deze organisatie op zich te nemen. Wij gaan 690 kinderen activeren door een gevarieerd sportaanbod. Omdat impact voorop staat, is de doorstroom naar verenigingen en/of sportaanbieders een heel belangrijk onderdeel van dit programma.

Wij bedanken daarom de aanbieders uit Eindhoven, zoals Studio Bagaya, Area51, HC Oranje-Rood en Dynamo Jeugdwerk. Zij bieden clinics en gratis proeflessen aan.