x

Olympische Spelen in Rio

5 augustus 2016

I’m on my way to Rioooo, I’m coming back some day

Rio de Janeiro. Er is geen stad ter wereld waar de contrasten tussen arm en rijk duidelijker zichtbaar zijn. Vanaf de wereldberoemde stranden van Ipanema en Copacabana loop je in vijf minuten de heuvels op naar één van de vele favela’s van de stad. Hier zijn geen basisvoorzieningen en er is vaak maar zeer beperkt toegang tot veilig onderwijs en sport. Met de komst van het WK voetbal 2014 en de Olympische en Paralympische Spelen 2016 was de hele wereld gericht op deze fascinerende stad. Dé kans voor More2Win om ook winnaars buiten het stadion een gezicht te geven.

Wandeling door de Favela

Hard work finally pays off

De samenwerking met de eerste projecten in Rio werd opgezet, de eerste klanten kwamen binnen en de eerste unieke More2Win dagen tijdens het WK werden georganiseerd.

Met Social Sponsorships bood More2Win Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om te investeren in lokale sportprojecten in Rio. Hierdoor konden we vele wensen in vervulling laten gaan. Van de aanleg van nieuwe sportvelden en schoolgebouwen, het opzetten van gezonde lunchprogramma’s tot het instaleren van zonnepanelen om de energierekening te verlagen. Ook organiseerden we unieke More2Win-dagen waarbij we bezoekers de gelegenheid boden om bij deze bijzondere projecten te langs te gaan.

De hoogtepunten volgden elkaar snel op in een krankzinnige periode van drie weken. Op dag één kregen we bezoek van minister-president Mark Rutte en in de laatste week was de opening van het Special Cruyff Court. Daarnaast hadden we een geweldige dag met Oracle klanten en was er een onvergetelijke middag voor 20 Braziliaanse meiden. Zij mochten voor het eerst in het olympisch stadion naar de damesvoetbalfinale kijken.

Gepaard met veel (media)aandacht voor ons werk en de maatschappelijk impact van dergelijke evenementen, is Rio2016 een absolute mijlpaal voor More2Win gebleken. Drie jaar hard werken betaalde zich hier terug. We ontvingen ruim 450 bezoekers en er was een investering van bijna €500.000 vanuit onze klanten in de projecten van Rio de Janeiro. Projecten die nog lang na het doven van de olympische vlam verdergaan met het inzetten van sport voor een betere toekomst.

Life after Rio

Tegelijkertijd werd er in Rio de Janeiro nog iets anders duidelijk. Een gezonde business opbouwen enkel rondom mondiale evenementen als de Spelen en WK voetbal is haast onmogelijk. En hoewel er juist bij die grote sportevenementen een wereld te winnen valt, zagen we dat er in Nederland ook volop kansen lagen. Ieder jaar worden hier namelijk ruim 600 sportevenementen georganiseerd en vele organisaties worstelen met hun maatschappelijke impact. ‘Wat heb ik er als inwoner van Utrecht aan dat de Tour de France in mijn stad start?’ Of ‘hoe kan ik als bestuurder verantwoorden dat publiek geld wordt uitgegeven aan het binnenhalen en organiseren van grote sportevenementen?’ Daarom heeft More2Win er in 2016 voor gekozen om ook in Nederland te zorgen voor meer winnaars bij sportevenementen.