x

Nog geen Formule E-race in Nederland, wel lancering impactprogramma's redesign.life

30 juni 2022

Er racen in 2023 nog geen elektrische Formule E-wagens door de straten van Eindhoven, wel lanceren de initiatiefnemers samen met More2Win de eerste impactprogramma’s onder de overkoepelende naam redesign.life’!

De FIA maakt de voorlopige racekalender voor het negende seizoen van de Formule E bekend, nog zonder de Nederlandse stad daarop. De Stichting Formula-Eindhoven is samen met de Formula E echter nog altijd optimistisch over de toekomstige kansen voor Eindhoven als host van de allereerste Nederlandse E-prix race in het ABB FIA Formula E World Championship. Dit wordt bevestigd in een gezamenlijk statement dat de Stichting Formula-Eindhoven en de Formule E vandaag uitbrengen. Om die positieve ontwikkeling kracht bij te zetten worden twee impactprogramma’s aangekondigd onder de noemer ‘redesign.life’.

Peter-Paul Laumans, voorzitter van de Stichting Formula-Eindhoven: “Ons doel is uiteindelijk om bij te dragen aan een duurzamere wereld en we zullen inspirerende programma’s en evenementen lanceren om de energietransitie te versnellen. We starten bijvoorbeeld met een opwindende E-mobility roadshow om elektrisch rijden te stimuleren en een scholenprogramma om meer jongeren te betrekken bij technisch onderwijs en banen.”

Michiel van Rijn van Alkemade, directeur More2Win: “De Formule E is wereldwijd een krachtige aanjager voor duurzame mobiliteit en de energietransitie. Onze gezamenlijke ambitie om die aanjagende kracht in te zetten voor meerdere impactvolle programma’s in Nederland is groot. Het vergt lef van de initiatiefnemers om zelfs vóór definitieve toewijzing een groot maatschappelijk initiatief te lanceren. Redesign.life is de ultieme bewijsvoering dat het om veel meer te doen is dan één weekend per jaar racen in Eindhoven.”

Vizier gericht op de toekomst

Hoewel de voorlopige Formula E seizoen 9/2023 kalender momenteel geen Nederlandse E-prix bevat, bevestigen Stichting Formula-Eindhoven en Formula E hun betrokkenheid om samen te blijven werken aan het plannen van een succesvolle en duurzame stadsrace in Nederland in de toekomst, met als doel seizoen 10/2024 en verder. Ondertussen wordt hard gewerkt aan zowel de toekomstige race als uitbreiding van maatschappelijke programma’s binnen redesign.life.