x

Masterclass 'Maatschappelijke impact door sport'

Masterclass

Op dinsdag 19 april organiseren we de masterclass ‘maatschappelijke impact door sport’.

Wanneer: dinsdag 19 april

Tijd: 13.00 uur - 17.00 uur

Waar: De Weerelt van Sport in Utrecht

Host: More2Win Academy

Je bent werkzaam in de sport, maar hoe zorg je ervoor dat jouw werk er maatschappelijk toe doet? Dat jij echt het verschil maakt?

Achtergrond

De unieke kracht van sport is dat het de potentie heeft om op elk maatschappelijk thema impact te maken. Of het nu gaat om een inclusievere samenleving, een vitalere jeugd of een duurzamere wereld: sport kan het verschil maken. Maar toch lukt het de sport vaak niet om deze rol te pakken. In topsport overheerst macht, geld en roem. ​​Rondom evenementen worden losse side-events gepresenteerd als maatschappelijk succesvol. Sponsorcampagnes staan vol van purposemarketing. Maar zelden staat maatschappelijke impact echt centraal.

Toch verandert langzaamaan het beeld. Overheden stellen meer voorwaarden aan sport, merken willen betekenisvol sponsoren, sport wil en moet veranderen. Maatschappelijke impact is een buzzwoord in de sport en politiek. Maar wat ís impact? En hoe kan jij bijdragen met jouw organisatie?

Wat levert het je op?

Na afloop kun je aan de slag met jouw impactplan. Je weet wat maatschappelijke impact is én hoe jouw organisatie meer impact kan maken. Bovendien wordt je geïnspireerd door mooie praktijkvoorbeelden en ontmoet je andere impactmakers in de sport. Het stappenplan voor jouw organisatie neem je mee naar huis.

De masterclass is een praktische handreiking en levert concrete handvatten en een stappenplan om jouw organisatie succesvol op weg te helpen naar het maken en verhogen van maatschappelijke impact.

In een 4 uur durend programma krijg je het theoretisch kader, afgewisseld met case voorbeelden uit de praktijk. De masterclass is vormgegeven door academisch professionals en ervaren impactmakers uit de praktijk begeleiden je bij het maken van de opdrachten.

Voor wie?

Wil jij in de toekomst jouw maatschappelijke impact vergroten? Wil je als sportorganisatie maatschappelijke impact centraal stellen maar zoek je de beste manier om dit aan te pakken? Wil je de verbindingen leggen met andere domeinen binnen je gemeenten? Wil je de maatschappelijke waarde van je organisatie veel beter inzichtelijk maken voor je stakeholders? Dan biedt deze masterclass de perfecte kennisboost.

De masterclass is speciaal voor;

  • medewerkers en bestuurders van sportorganisaties en evenementen

  • beleidsmakers van bonden en gemeenten

  • programmamakers van organisaties in en rondom de sport.

  • marketeers en sponsormanagers van bedrijven


Kosten, locatie en tijdstip

De inschrijfkosten voor de masterclass ‘Maatschappelijke impact door sport’ zijn €150 p.p. exclusief btw. Dit is inclusief persoonlijk stappenplan en netwerkborrel na afloop. De masterclass vindt plaats op dinsdag 19 april, tussen 13.00 - 17.00uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. De locatie is centraal gelegen en goed bereikbaar; De Weerelt van Sport in Utrecht.

Vragen of direct aanmelden? Stuur een mail naar liesse-lotte@more2win.com.