x

NIEUW BRABANTSPORT FONDS GROTE IMPULS VOOR IMPACT PROJECTEN VIA SPORT

11 maart 2021

Mooi nieuws! De afgelopen maanden hebben wij samen met de partners bij BrabantSport hard gewerkt aan de opzet en lancering van een geweldig mooi initiatief; het BrabantSport Fonds! Hét fonds dat Brabant gelukkiger én daarmee sterker maakt door sport.

Het BrabantSport Fonds

Het fonds is onderdeel van BrabantSport en heeft 100% focus op maatschappelijke impact. Samen met de founding partners van het fonds is gekozen om maximaal in te zetten op de vier grote maatschappelijke vraagstukken:

  1. Terugdringen van overgewicht bij kinderen
  2. Uniek sporten - bewegen voor mensen met een beperking
  3. Stress jong volwassenen verminderen
  4. Eenzaamheid onder ouderen tegengaan
"Het BrabantSport Fonds; sport als verbinder. Evenementen als podium. Welzijn als winnaar!"

Het BrabantSport fonds is een publiek-private samenwerking. Deelnemers en founding partners van het fonds zijn Brabantse ondernemers Dirk Lips (Libéma), Robert van der Wallen, Eric van Schagen (Simac), Ben Mandemakers (DMG), Edzo Doeve (Coöperatie Dela) en de provincie Noord-Brabant.

Het fonds scout actief op projecten die o.a. jaarrond en Brabantbreed een bijdrage kunnen leveren op één van de vier bovengenoemde vraagstukken. Dit is dus een andere en nieuwe aanpak als het gaat om side-events zoals we die nu kennen (eenmalig en gekoppeld aan een topsportevenement). Wel blijven de projecten gekoppeld aan de evenementenkalender van BrabantSport om extra aandacht te genereren voor het maatschappelijke vraagstuk.

Het BrabantSport Fonds geeft maatschappelijk impactprojecten rondom sport een grote impuls

BrabantSport

BrabantSport is de uitvoerende organisatie achter het fonds. Al jaren investeren zij samen met het bedrijfsleven (Aanvoerders van Ambitie) in een sterker Brabant door sport. Met de plus van het fonds puur op het maatschappelijke vlak laat BrabantSport zien wat de kracht van sport is en welke impact er samen gemaakt kan worden! Meer informatie over het BrabantSport Fonds vind je op brabantsportfonds.nl.

More2Win

Wij zijn trots dat we de afgelopen maanden onze bijdrage hebben kunnen leveren op het gebied van impact maken via sport. Want via dit initiatief worden vele organisaties gestimuleerd om sport nog meer in te zetten voor het creëren van maatschappelijke inzet. Nu het fonds gelanceerd is, verandert de rol van More2Win en zijn wij een van de vele partijen die projecten kunnen indienen. De eerste succesvolle aanvraag is ook direct al een feit, want met nog ruim een jaar te gaan voor het EK Petanque in ‘s-Hertogenbosch (zomer 2022) start dit voorjaar het maatschappelijk programma “Nieuwe vriendschappen door het EK Petanque” waarbij we met ondersteuning van het BrabantSport Fonds inzetten op het terugdringen van eenzaamheid onder ouderen. Benieuwd naar dit project? lees dan hier verder