x

Kom naar de Groene Karavaan finishpleinen tijdens La Vuelta

17 augustus

Ben jij wielerfan en kom je dit weekend naar de finish van de Vuelta etappes? Bezoek dan ook de La Vuelta Duurzaamheidspleinen in het finishgebied op 19, 20 en 21 augustus.

De reclamekaravaan is altijd een eye-catcher tijdens de grote wielerrondes, voor jong en oud. Traditioneel langs de route, voor het peloton uit. Zo ook dit jaar tijdens La Vuelta, maar dan wel anders. Met de wereldwijde primeur van de Groene Karavaan rijdt er dit jaar een karavaan van duurzame partners, met voertuigen zonder co2 uitstoot. Elke dag eindigt de stoet op een La Vuelta duurzaamheidsplein bij de finish, waar alle Groene Karavaan partners met de auto’s bij hun promotiestand eindigen. Hier is van alles te beleven op het gebied van wielrennen en duurzaamheid.

De Groene Karavaan - La Vuelta Holanda

Het kan toch niet zo zijn dat tijdens de grootste wielerevenementen een reclamekaravaan rondrijdt met vervuilende dieselmotoren en ongezonde, in plastic verpakte en in China geproduceerde gadgets uitdeelt. Dat moet anders kunnen!” En daarmee is ‘s werelds eerste Groene Karavaan geboren.

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt deze zomer tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. De Groene Karavaan, met energie van Essent, is een duurzaam alternatief voor de traditionele karavaan. Passend bij de ambitie om een uniek, duurzaam wielerevenement te organiseren, verzorgt More2Win dit bijzondere initiatief.

De 30 voertuigen in de Groene Karavaan rijden geheel emissieloos (elektrisch of op waterstof) en er worden enkel duurzame gadgets uitgedeeld. De karavaan wordt gevormd door 12 partners, van sociaal ondernemers, tot overheden en grote corporates. En allen verkondigen hún boodschap voor een duurzame en toekomstbestendige planeet. Samen vertegenwoordigen de partners van de Groene Karavaan vrijwel alle sectoren; automotive, toerisme, energie, kleding, voeding, water, zakelijke dienstverlening en entertainment.

La Vuelta Holanda heeft als doel om duurzaamheid en topsport op vernieuwende manieren aan elkaar te knopen. Met de duurzame boodschap bereikt de organisatie natuurlijk het publiek langs de route én op de speciaal ingerichte finishpleinen. Maar ook wordt een sterk signaal afgegeven naar de sport. Vanuit de internationale wielerwereld wordt met grote belangstelling gekeken naar dit innovatieve Nederlandse concept.

De Groene Karavaan is een voorzichtige stap in de verdere de verduurzaming van de wielersport. Maar als we hiermee de wielerwereld kunnen inspireren, en aanzetten tot verandering? Dan kunnen we dat ook breder voor de hele sportwereld. De Groene Karavaan laat zien dat het kan. Niet in de toekomst, maar nu in 2022.

Wil je weten wat Essent, Velor, Lightyear, Greener, UW Utrecht, Spaans Verkeersbureau, Dopper, PWC, CapGemini, gemeente Den Bosch, WholyGreens, Klimaatroute, Van Zoelen, Broekhuis, Heuvelman en WeDriveSolar te vertellen hebben?

Check: www.lavueltaholanda.com/groene-karavaan