x

Inschrijving “Brabantse Boules” geopend!

26 april 2022

Deze zomer vinden op de Parade in ’s-Hertogenbosch de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 plaats. In aanloop naar de Europese titelstrijd kunnen oud en jong in diverse Brabantse gemeentes de komende maanden al meedoen aan het jeu de boules wijktoernooi. Naar aanleiding van een succesvolle pilot in 2021 in ’s-Hertogenbosch worden deze ‘Brabantse Boules’ nu door heel Noord-Brabant uitgerold; ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Roosendaal, Helmond en Eindhoven. Tijdens deze wijktoernooien kunnen deelnemers meedoen én nieuwe vriendschappen opdoen.

Jeu de Boules is bij uitstek een sport waarbij je makkelijk nieuwe mensen ontmoet. Het is op ieder niveau te spelen en je kunt het vrijwel in iedere buurt spelen. Niet voor niets grijpen de deelnemende gemeentes de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 aan om sociale eenzaamheid terug te dringen.

Vanaf 9 mei aanstaande vindt het eerste wijktoernooi van het Brabantse Boules Jeu de Boules wijktoernooi plaats. De wijktoernooien worden dit jaar in de 4 tot 8 wijken per gemeente gespeeld. Deelnemers worden op 4 speeldata aan verschillende deelnemers uit hun wijk gekoppeld. Samen met professionele partijen wordt geprobeerd zoveel mogelijk deelnemers te bereiken. Na de verschillende poulewedstrijden in de wijk – waarbij plezier voorop staat – vindt de stadsfinale plaats in het centrum van de gemeente.

Alle informatie over de Brabantse Boules is te vinden op www.brabantseboules.nl. Inschrijven kan via de site en deelname is gratis.