x

WERELDPRIMEUR MET EERSTE GROENE KARAVAAN BIJ LA VUELTA HOLANDA

17 juni 2022

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. La Vuelta Holanda gaat als allereerste wielerevenement ter wereld een Groene Karavaan organiseren. Deze rijdt voor het wielerpeloton uit gedurende op 19, 20 en 21 augustus en bestaat uit alleen maar duurzame voertuigen met een duurzame boodschap.

‘De traditionele reclamekaravaan met ronkende dieselmotoren en plastic give-aways past in onze ogen niet bij deze tijd en de ambities van La Vuelta Holanda',

De Groene Karavaan is een initiatief van More2Win. De organisatie verloopt in nauwe samenwerking met La Vuelta Holanda en Triple Double Sportmarketing.

‘De traditionele reclamekaravaan met ronkende dieselmotoren en plastic give-aways past in onze ogen niet bij deze tijd en de ambities van La Vuelta Holanda', aldus Tim van Dooren, directeur More2Win. ‘Toen we hoorden dat de traditionele karavaan niet mee naar Nederland kwam, kregen we de kans om hem op een andere manier neer te zetten.’

Deze eerste Groene Karavaan is een voorzichtige stap op weg naar een duurzamere wielersport.”Uiteraard verlagen we de milieu-impact doordat de voertuigen zonder co2 uitstoot rijden. Maar we laten vooral zien dat de sportwereld klaar is om duurzame boodschappen uit te dragen naar haar fans, sponsoren en tv-kijkers”.

Wereldprimeur
De reclamekaravaan is één van de meest in het oog springende onderdelen van een groot wielerevenement. Maar liefst 75% van de bezoekers geeft aan uit te kijken naar de karavaan. Maar een traditionele optocht past niet bij de duurzaamheidsdoelstellingen van La Vuelta Holanda.

De Groene Karavaan is daarin een wereldprimeur. De voertuigen in de karavaan zijn niet alleen duurzaam, maar brengen ook een duurzame boodschap aan het publiek. Zo rijden alle voertuigen geheel emissieloos (elektrisch of op groene waterstof) en worden er enkel duurzame gadgets uitgedeeld.

De Groene Karavaan, met energie van Essent

La Vuelta Holanda heeft als doel om duurzaamheid en topsport op vernieuwende manieren aan elkaar te knopen. Energieleverancier Essent heeft zich bij deze doelstelling aangesloten als naamgevend partner, om zo de Groene Karavaan mede mogelijk te maken.

Naast Essent maken o.a. PWC, UW Utrecht, Wholy Greens, Spaans Verkeersbureau, Van Zoelen, Capgemini en de Gemeente ’s-Hertogenbosch onderdeel uit van de Groene Karavaan.

Laatste plekken
Tot 1 juli kunnen organisaties zich nog aansluiten bij de Groene Karavaan. De manier om hun duurzaamheid verhaal op een unieke manier delen met het grote publiek. Rondom de finishlocaties van de drie Nederlandse etappes wordt een duurzaamheidsplein gecreëerd waar alle deelnemers aan de groene karavaan een plek krijgen om de bezoekers van La Vuelta Holanda te ontmoeten.

Heb jij interesse om mee te doen? Download hier meer informatie over het concept en neem contact op met Liesse-Lotte@more2win.com