x

De Gelderland Good Food Kitchen maakt sportliefhebbers fan van plantaardige voeding

22 augustus 2021

Het verduurzamen van de wereld begint mede bij het versnellen van de eiwittransitie. Dit wil zeggen dat méér mensen, váker plantaardig zullen moeten gaan eten. Een plantaardig dieet is namelijk goed voor mens, milieu én klimaat. De Provincie Gelderland, voedselregio bij uitstek, neemt het voortouw in deze eiwittransitie en wil bezoekers van Gelderse sportevenementen stimuleren vaker plantaardig te eten.

Samenwerking More2Win en Provincie Gelderland

Hiervoor zijn we een langjarige samenwerking aangegaan. Niet voor een eenmalige activatie op het WK BMX, maar voor een terugkerend concept op alle grote Gelderse sportevenementen in de komende jaren. De Gelderland Good Food Kitchen werd geboren!

In de door More2Win ontwikkelde Gelderland Good Food Kitchen laat Topsport Chef-kok Erik te Velthuis tijdens het WK BMX op Papendal de bezoekers kennismaken met gerechten die smaakvol zijn, gemakkelijk zelf te bereiden en bestaan uit volledig plantaardige ingrediënten. Door plantaardige eiwitten een grotere rol te geven in ons voedingspatroon maken we samen met bezoekers van Gelderse sportevenementen de wereld een stukje gezonder en schoner.

De Gelderland Good Food Kitchen werd zondag 22 augustus 2021 gelanceerd op het WK BMX op Papendal. Zowel Niek Kimmann én bezoekers behaalden goud! Niet alleen werden de gerechten goed ontvangen, bezoekers gaven aan zelf ook geïnspireerd te zijn om zelf vaker volledig plantaardig te willen gaan eten. Door de recepten van de Gelderland Good Food Kitchen mee te geven aan bezoeker kunnen ze ook thuis plantaardiger gaan eten of koken.

Ook benieuwd naar de gerechten van van Papendal Topsport Restaurant en chef-kok Erik te Velthuis? Bekijk de recepten hier of kom ze proeven op een van de komende Gelderse sportevenementen.