x

De eerste editie van de NN Egmond Heroes Run

9 januari 2023

Onder hardlopers is het een echte klassieker in januari: de NN Egmond Halve Marathon. Na twee jaar afwezigheid ging deze zware loopwedstrijd die deels over het strand voert eindelijk weer door. Voor deelnemers met een beperking of chronische aandoening was het dit jaar ook mogelijk mee te doen aan dit mooie hardloopfestijn. In samenwerking met Nationale Nederlanden en Le Champion zorgde More2Win ervoor dat tijdens het nieuwe toegevoegde onderdeel "de NN Egmond Heroes Run" iedereen kon meedoen. Met maar liefst 105 deelnemers die met een blij en trots gezicht de finish haalden, kan nu al van een nieuwe traditie worden gesproken.

De NN Egmond Heroes Run hebben we bewust laagdrempelig georganiseerd zodat iedereen mee kon doen. En dat was ook bij de start al te zien. Tussen de deelnemers waren lopers met een frame runner, in een rolstoel, met een prothese of met een buddy. Door samen te lopen met een vriend of familielid kon ook iedereen met een visuele of verstandelijke beperking meedoen. Door die ‘meelopers’ werd het ook nog eens nog gezelliger van start tot finish!


PANG!

Het startschot werd gegeven door twee echte sporthelden: Marlou van Rhijn, voormalig paralympisch kampioen sprint, en Tristan Bangma, paralympisch en wereldkampioen tijdrit op de baan. Zij wensten iedereen veel succes en vooral veel plezier bij de run en toen klonk het PANG van het startschot. Tristan liep zelfs de eerste honderd meter mee met deelnemers.

NN Egmond Heroes Run - More2Win

Foto: Wim Meijer

Enthousiaste en blije mensen

Daarna vingen Tristan en Marlou alle deelnemers op door het finishlint vast te houden en vooral hard te klappen voor alle lopers. Zij hadden ondanks de harde wind toch maar mooi die 1,8 of 3 km door de straten van Egmond succesvol afgelegd. Bij de finish merkte Tristan een hele goede sfeer bij iedereen: “Ik krijg hier heel veel energie van. Prachtig, enthousiaste en blije mensen. Zelf weet ik hoe belangrijk sport kan zijn. En mooi om te zien hoe het verbindt en toegankelijk is voor iedereen.”

''Zelf weet ik hoe belangrijk sport kan zijn. En mooi om te zien hoe het verbindt en toegankelijk is voor iedereen.''
NN Egmond Heroes Run - More2Win

Foto: Rob Glas