x

Creating the dutch legacy - blik vooruit op de Olympische Spelen Los Angeles 2028

01 juni 2021

Nu, zeven jaar voorafgaand aan de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles, is een verkenning gestart hoe we Nederland zo sterk mogelijk kunnen positioneren als legacy partner voor de LA regio. Opdrachtgevers en partners in het project zijn het Nederlands Consulaat in San Francisco en het Netherlands Business Support Office in Los Angeles.

Met de toewijzing van zowel Parijs 2024 als Los Angeles 2028 op hetzelfde moment (2017) ontstond een vrij unieke situatie dat Los Angeles verder dan ooit tevoren zich kon voorbereiden op de aankomende Olympische en Paralympische Spelen. Dat resulteert er nu in dat er een kans ligt om de komende zeven jaar samen met vele Nederlandse partners te gaan bouwen aan een sterk maatschappelijke Nederlandse legacy verhaal. De komende maanden bepalen we in een pilotproject de ‘oranje draad’. De focus van waaruit we samen met een groot aantal Nederlandse partijen vanuit sport, maatschappij en economie gaan toewerken naar grootschalige en impactvolle programma’s.

In deze oranje draad kijken we natuurlijk naar de kracht van Nederlandse initiatieven. Maar ook worden de lokale behoeften en maatschappelijke vraagstukken geanalyseerd, waardoor het aanbod zo passend mogelijk is en de impact aantoonbaar positief.

In 2017 kregen Parijs 2024 en LA 2028 tegelijkertijd de Zomerspelen toegewezen

De Olympische lijn van More2Win doorgetrokken

Bij de oprichting van More2Win in 2014 lag de focus vol op Rio. Waar in twee jaar eerst het WK voetbal en vervolgens de Olympische en Paralympische Spelen plaatsvonden. Ook rondom de Spelen in Tokyo is More2Win betrokken, o.a. met de aanleg van een Special Cruyff Court in Tokyo. De Spelen van Parijs 2024 staan volledig in het teken van duurzaamheid, iets waar wij binnenkort een grote aankondiging voor hebben (stay tuned!!!). Conclusie; de Olympische Spelen vormen ook voor ons een sterke ‘oranje draad’.