x

Coronavirus en Zwemfeestje

9 maart 2020

UPDATE 11 MAART 2020

De laatste dag van het Grootste Zwemfeest van Nederland, op donderdag 12 maart, is geannuleerd vanwege de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

We volgen de ontwikkelingen op de voet. Waar het begin van de week alleen werd geadviseerd om thuis te blijven bij gezondheidsklachten, is dit momenteel aangescherpt. Gisteren kwamen de burgemeesters van de grote steden in Brabant al met het advies om het aantal sociale contacten te beperken gedurende een week, en ook grote evenementen af te gelasten.

Vandaag adviseert sportkoepel NOC*NSF om alle sportevenementen, ook op amateurniveau, in Noord-Brabant af te gelasten. "Dit advies geldt voor alle sportclubs in Noord-Brabant en zowel voor thuis- als uitwedstrijden. Daarmee worden de inwoners van Noord-Brabant gestimuleerd mee te werken aan het beperken van de onderlinge sociale contacten.” Tegelijkertijd hebben we vanochtend advies ingewonnen bij de GGD Brabant-Zuidoost, die ook adviseerden om het evenement vanwege de omvang en soort af te lasten. Tot slot merken we ook dat er zowel vanuit de begeleiding van scholen, als vrijwilligers voor het Zwemfeest, steeds meer afmeldingen binnen kwamen.

Dit alles heeft er toe geleid dat we, in nauw overleg met de partners, vandaag hebben besloten om het evenement af te lasten. Erg jammer en vervelend, vooral voor de kinderen die morgen zouden komen. Desalniettemin hebben we 5 van de 6 mooie en succesvolle dagen kunnen organiseren! We gaan in overleg om te kijken hoe we de laatste scholen toch nog kunnen helpen.

9 maart 2020

Iedereen is in de ban van het Coronavirus. Ondertussen vindt het Grootste Zwemfeest van Nederland plaats. Uiteraard nemen ook wij ieders gezondheid serieus en daarom volgen we het advies van het RIVM.

Dit advies luidt op dit moment:

“Heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts beperk dan je sociale contacten. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Boodschappen doen en de hond uitlaten kan wel. Dit heet ook wel social distancing.”

Wij vragen dan ook kinderen, leerkrachten en vrijwilligers met bovenstaande klachten om thuis te blijven. Het Grootste Zwemfeest van Nederland gaat nu gewoon door, met daarbij extra aandacht voor hygiëne. Samen maken we er een mooi feestje van.

We volgen de ontwikkelingen op de voet. Mocht het advies vanuit het RIVM wijzigen, nemen wij passende maatregelen en brengen wij de betrokken partijen hiervan op de hoogte.