x

Vacature: Programmamanager Sport & Duurzaamheid

Vacature

Geloof jij ook in de sterke combinatie van sport en duurzaamheid 🌱? Bekijk dan onze vacature “Programmamanager Sport & Duurzaamheid” en laat van je horen.

De vacature als PDF? Download hier

De rol van programmamanager Sport & Duurzaamheid 🌱

Als ervaren programmamanager ben je verantwoordelijk voor volledige programma’s en adviestrajecten binnen More2Win. Je draagt verantwoordelijkheid voor het eindresultaat, de kwaliteit en de tevredenheid van partners en opdrachtgevers.

De programmamanager die we zoeken heeft een combinatie van projectmanagement skills en adviesvaardigheden. Daarnaast ben je inhoudelijk bovengemiddeld kenner van het vakgebied duurzaamheid en weet je hoe impactstrategieën ontwikkeld, gemeten en geborgd worden. Je hebt voldoende werkervaring waardoor stakeholdermanagement, projectadministratie en communicatie goed ontwikkeld is.

Ervaring op het gebied van acquisitie of kennis van subsidietrajecten en impact adviesprojecten zou een mooie pré zijn.

Wat ga je doen?

Je gaat klanten van a tot z begeleiden bij hun verduurzamingstraject, waarbij jouw focus vooral op de reductie kant zal liggen. Denk hierbij aan het ontwikkelen en testen van een landelijke monitoringstool voor circulaire sportevenementen, het begeleiden van vooruitlopende sportevenementen in een gezamenlijk duurzaamheidstraject of het opstellen en effectueren van een duurzaamheidsstrategie voor Betaald Voetbal Organisaties. In je werkzaamheden ben je veel bezig met kwantitatieve data en pragmatische reductiematrixen. Je werkt intern nauw samen met onze impactspecialisten en eventmanagers.

Bij ons dus geen nette duurzaamheidsplannen die in een donkere la verdwijnen, maar concrete acties die onderaan de streep bijdragen aan een duurzamere sportwereld.

Wat we bieden:

 • een marktconform salaris

 • flexibele werktijden

 • unieke secundaire arbeidsvoorwaarden; o.a. onbeperkt vakantiedagen

En dit is minstens zo belangrijk:

 • een groeiend team met het echte DNA van een Social Enterprise

 • een inspirerende werkplek op ons kantoor in SX-Eindhoven

 • alle ruimte voor jouw unieke manier van werken

Jij bent:

 • een sportliefhebber en wereldverbeteraar

 • sterk in het overzien en onderhouden van klantrelaties

 • organisatie- en bestuurlijk sensitief en procesgericht

 • analytisch aangelegd; verstand van evenementtechnologie is een pré

Wij wensen:

 • min. 2 jaar ervaring in het werkveld duurzaamheid, liefst in combinatie met sport

 • hands-on ervaring of interesse om je te verdiepen in Life Cycle Assessments (LCA)/CO2-metingen en rapportage

 • ervaring of interesse om je te verdiepen in ISO 2012:1 Sustainable Events

Wie zijn wij?

More2Win is een social enterprise die sport gebruikt om de wereld duurzamer, gelijker en vitaler te maken. In onze ogen faalt de (top)sportwereld in deze taak en mist daarmee de enorme potentie die sport te bieden heeft. Namelijk de positieve en enthousiasmerende kracht van sport om fans over de hele wereld te inspireren. Daarom ontwikkelen we eigen programma’s rondom sportevenementen en begeleiden we organisaties in en rondom de sport om te laten zien hoe zij sport wel kunnen inzetten om échte maatschappelijke impact te maken.

Dit doen we samen met onze klanten, zoals La Vuelta Holanda, NOC*NSF, NN Group, ministerie van VWS, Stichting Formula-Eindhoven en diverse provincies en gemeenten.

Sport en Duurzaamheid

De sportwereld heeft een dubbele rol t.o.v. duurzaamheid. Als onderdeel van de klimaatcrisis moet het haar footprint terugdringen, maar door het wereldwijde bereik van sport en sporters ligt er een gouden kans voor de sector. Om sport en duurzaamheid tot een onderscheidende combi te smeden, belopen we bij More2Win twee paden: reduceren en inspireren. Beide acties gaan hand in hand; het is onmogelijk als sportsector anderen te inspireren als je niet eerst zelf het goede voorbeeld geeft.

Interesse?

Gaat jouw groene sporthart hier sneller van kloppen? Stuur dan een mail met onder andere je passies en interesses, samen met je CV, naar info@more2win.com.

Vrijdag 11 feb maken we een eerste selectie. De eerste gesprekken staan gepland op vrijdag 18 februari.