x

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat niet meer weg te denken valt in de wereld. Het Klimaatakkoord van Parijs geldt als één van de belangrijke recente momenten voor de internationale duurzaamheidsbeweging, met torenhoge ambities die direct onder druk staan. Iedere sector dient zijn verantwoordelijkheid te nemen in het behalen van deze doelstellingen. Zo ook de sport.

Sport en Duurzaamheid

Sport en Duurzaamheid zijn een krachtige en logische combinatie. Sport is van oudsher een ‘verbinder’ geweest. Ook in de transitie naar een duurzame samenleving geloven wij dat sport een belangrijke rol kan spelen. Hoewel deze transitie om veel verandering vraagt, is het belangrijk dat dit thema ook wordt gezien als iets leuks en positiefs. Sport heeft alles in zich om hier een bijdrage aan te leveren.

Het momentum is nu. Zeker voor sportevenementen, met een toenemend belang bij overheden, sponsoren en sportbonden om te vergroenen.

Chef de Emmission

Daarom hebben we twee jaar geleden, in samenwerking met onze duurzaamheidspartner Copper8, een visie ontwikkeld op het verduurzamen van sportevenementen. Onder de titel ‘Chef de Emission’ ondersteunen we evenementorganisatoren op twee manieren. Enerzijds bij het verlagen van hun eigen footprint, waarbij we slim gebruik maken van de kennis die beschikbaar is uit de muziek/festival wereld. Anderzijds laten we zien hoe je een sportevenement krachtig in kan zetten om bewustwording te creëren op het thema duurzaamheid bij een veel bredere doelgroep, bijvoorbeeld de bezoekers, tv-kijkers en leveranciers van het evenement.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem zeker eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.