x

Ambitie: Van hier tot Tokyo

More2Win zorgt voor meer winnaars bij sportevenementen. In Nederland helpen we vluchtelingen om sneller te integreren. We halen mensen met een beperking uit hun isolement en zorgen ervoor dat kinderen met een sociale achterstand dezelfde mogelijkheden krijgen als hun leeftijdsgenootjes. Ook op internationaal gebied heeft More2Win z’n sporen nagelaten. “Door succesvolle projecten tijdens het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in Brazilië hebben we More2Win op de kaart gezet, maar we zijn er nog lang niet”.

De Olympische droom

Voor iedere topsporter is presteren op de Olympische Spelen het hoogste haalbare. Voor More2Win schuilt hier de grootste ambitie. “De ultieme droom is om de Spelen ooit terug naar Nederland te halen”, legt Tim van Dooren uit. “Maar dan wel op een radicaal andere manier. Wij willen graag aan de knoppen draaien om zo’n evenement een doorslaand succes voor heel Nederland te maken”. Of deze droom ooit werkelijkheid wordt, is op dit moment eigenlijk niet relevant. More2Win heeft zich als doel gesteld om bij alle komende Olympische Spelen te laten zien dat het meer in zich heeft dan enkel een paar weken topsport. In samenwerking met o.a. het ministerie van Buitenlandse Zaken willen we Nederland profileren als een land dat tijdens de Spelen niet enkel medailles komt ophalen, maar ook daadwerkelijk iets komt brengen. “Samen met NOC*NSF, sportbonden, kennisinstellingen, sponsoren en maatschappelijke organisaties maken we hier als land echt het verschil.”

Tokyo2020

Tokyo is de wereldstad waar de volgende Olympische Spelen van 2020 gaan plaatsvinden. De contrasten met Rio de Janeiro zijn groot. Het is cruciaal voor More2Win om haar werkwijze aan te passen aan de lokale behoeften in Japan. Na een verkenningsreis in 2018 was de conclusie duidelijk: in Japan liggen volop kansen voor Nederlandse organisaties om bij te dragen aan de legacy van Tokyo2020. Die bijdrage zal zich vooral centreren rondom drie belangrijke thema’s: de integratie van mensen met een beperking in de Japanse samenleving, de wederopbouw van het getroffen tsunamigebied in regio Fukushima en het stimuleren van een meer circulaire en duurzame economie. Nederland heeft veel expertise om aan deze behoefte voldoen en daarnaast is sport een prachtig middel om het verschil mee te maken.

Wij kunnen op onze beurt weer veel leren van Japan. Bijvoorbeeld door te kijken naar hoe zij (technische) innovaties inzetten voor de uitdagingen van morgen. Zoals vergrijzing, klimaatverandering en de energietransitie. Deze combinatie maakt Japan een zeer interessante bestemming voor een inspiratiereis met klanten. En het momentum is nu: met de Olympische Spelen in aantocht stelt Japan, met haar doorgaans gesloten cultuur, zich open voor de wereld.