x

Opleiding duurzaamheidsmanager in de sport 2024

De opleiding over sport en duurzaamheid

Twee werelden die alles met elkaar te maken hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat sport alles in zich heeft om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Tegelijkertijd valt er nog een wereld te winnen op dit vlak en staat de sport voor een enorme uitdaging. Herken jij dit en vind jij ook dat de sport deze gigantische kans niet onbenut mag laten en wil jij je hiervoor inzetten? Wij zoeken medekoplopers, de duurzaamheidsmanagers van de toekomst. Daarvoor ontwikkelden wij de eerste opleiding die sport en duurzaamheid combineert en laat zien hoe we samen de wereld van sport kunnen verduurzamen én tegelijkertijd sport kunnen inzetten om de wereld te verduurzamen. Na een eerste succesvolle editie van de opleiding starten we in januari 2024 met een tweede editie. Duik samen met ons in de verschillende rollen van een duurzaamheidsmanager, de inspiratiekracht van sport op duurzaamheid en de commerciële kansen die duurzaamheid brengt.

Wendy Smits, MVO Manager RKC Waalwijk, deelnemer editie 2023:

“Bij RKC Waalwijk zijn we dagelijks bezig met het vergroten en uitbreiden van onze maatschappelijke impact. Duurzaamheid speelt hierin een steeds belangrijkere rol zowel binnen de bedrijfsvoering van RKC als binnen onze branche.

De opleiding ‘duurzaamheidsmanager in de sport’ biedt handvatten voor de ontwikkeling van een praktisch duurzaamheidsbeleid. Het geeft me meer (theoretische) kennis over duurzaamheid en alle daarmee samenhangende onderwerpen als verandermanagement, commerciële kansen en innovatie. Ook de gastsprekers gaven een interessante invulling en kijkje in de keuken. Het heeft me daarnaast meteen een sterk duurzaamheidsnetwerk opgeleverd.

Deze opleiding is eigenlijk voor iedereen ontzettend relevant die via sport een verschil wil maken op duurzaamheid.”

Het is een kwestie van enkele jaren dat elke sportorganisatie een duurzaamheidsmanager/-team heeft om hier actief aan te werken. Bereid je voor op de toekomst!