x

Vacature: Sport Impact Adviseur

10 oktober 2023

We zoeken een enthousiaste, sportieve, ambitieuze impact adviseur met een groen hart, die via advies- en begeleidingstrajecten, organisaties helpt hun duurzame positieve impact aantoonbaar te maken en te vergroten.

De ROL van SPORT IMPACT ADVISEUR

Als Sport Impact Adviseur binnen More2Win ben je direct verantwoordelijk voor advies- en begeleidingstrajecten van sportorganisaties (bonden, clubs, evenementen), overheden (ministeries, provincie en gemeenten) of bedrijven die sport sponsoren. De rode draad hierbinnen is dat al deze organisaties hun positieve impact willen vergroten en deze ook aantoonbaar willen maken.

De Sport Impact Adviseur die wij zoeken helpt klanten overtuigend kiezen voor een impactvolle strategie en de juiste implementatie. Hiervoor verricht je onderzoek en schrijf je aansprekende rapportages en adviezen. Je bent regelmatig op locatie aanwezig bij deze organisaties en begeleidt diverse sessies met betrokken stakeholders. Dit leidt tot aantoonbaar tevreden opdrachtgevers.

Je verdiept ook ons netwerk en breidt dit verder uit. Daarvoor pak je geregeld het podium om onze plek als voorloper en autoriteit kracht bij te zetten. Je vindt het dan ook leuk om acquisitiegesprekken te voeren, presentaties te geven en voorstellen te ontwikkelen.

Inhoudelijk ontwikkel en faciliteer je onze impactmethodiek. Deze kennis deel je in de vorm van trainingen, presentaties en andere (kennis)producten. Daarnaast houd je intern ons kennisniveau en proposities scherp en up-to-date.

In ons kleine team werk je nauw samen met onze programmamanagers, andere adviseurs en een extern netwerk van onderzoekers.

Wij vragen

 • Drie tot zes jaar werkervaring, waaruit blijkt dat je je thuis voelt in de sport en dat je organisaties mee kan nemen in duurzame verandering.

 • Vindingrijkheid om klanten te leren kennen en hun taal te spreken. Bestuurlijke sensitiviteit waarbij je weet de uitdagingen van de andere organisatie om te zetten in een strategie en/of beleid.

 • Aanstekelijk enthousiasme en nieuwsgierigheid als krachtig adviseur, zonder zelf in het middelpunt te hoeven staan.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het overbrengen van kennis, als in het aansprekend en helder op papier krijgen van complexe resultaten.

 • Ervaring in strak organiseren en plannen; kennis van procesmanagement.

En daarnaast..

 • Kennis van het speelveld van de (Nederlandse) sportwereld.

 • Ervaring in een adviesrol, bij voorkeur in de sport.

 • Een sterke intrinsieke motivatie om een maatschappelijke bijdrage te leveren.

 • Kennis van impactonderzoek en -rapportage.

Wij bieden

 • Een marktconform salaris.

 • Flexibele werktijden.

 • Unieke secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere onbeperkt vakantiedagen.

En dit is minstens zo belangrijk..

 • Een klein, groeiend team met het echte DNA van een Social Enterprise.

 • Een inspirerende uitvalsbasis op ons kantoor tegenover het station in Den Bosch.

 • Alle ruimte voor jouw unieke manier van werken.

ONZE MISSIE

”Sport has the power to change the world.” Geen sector ter wereld is in staat om zoveel mensen op een positieve manier te bereiken en te verbinden. Wij zijn ervan overtuigd dat sport alles in zich heeft om de wereld mooier te maken. Sport als middel om een positieve en duurzame bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke vraagstukken, zoals kansenongelijkheid, beweegarmoede en klimaatverandering.

Daarom ontwikkelen wij, als social enterprise, creatieve legacy programma’s die elke dag laten zien hoe sport kan bijdragen aan die mooiere wereld. Én we zetten onze kennis en ervaring in om sportorganisaties duurzaam te bewegen naar meer positieve maatschappelijke impact.

Dit doen we samen met onze partners en/of opdrachtgevers, zoals Euro Para Championships, NOC*NSF, NN Group, KNVB, PSV Eindhoven, Ministerie van VWS, diverse provincies en gemeenten.

“dream big. act small. but most of all, start”

Interesse?

Gaat jouw groene sporthart hier sneller van kloppen? Stuur dan een mail met onder andere je drive en je passies, samen met je CV, naar info@more2win.com.

In de week van 30 oktober tot 3 november maken we een eerste selectie uit de geïnteresseerde kandidaten. De eerste gesprekken worden gepland tussen maandag 6 en vrijdag 10 november.