x

Gezocht: Stagiair Sport Impact Maker

oktober 2023

Afgelopen jaren maakte voor iedereen duidelijk: sport levert een belangrijke bijdrage als het gaat om oog te hebben voor elkaar en de wereld om ons heen. En daar staan wij voor: Social Impact Through Sport. We hebben een aantal maatschappelijke programma’s en we zoeken een stagiair om ons te helpen deze te realiseren.

Ben jij een organisatietalent met een passie voor sport, interesse in sociaal ondernemerschap en een drive voor duurzaamheid? Een outgoing en maatschappelijk betrokken ondernemer in de dop en een aanpakker met een actieve houding? Dan maak je een hele goede start.

More2Win

”Sport has the power to change the world.” Geen sector ter wereld is in staat om zoveel mensen op een positieve manier te bereiken en te verbinden. Wij zijn ervan overtuigd dat sport alles in zich heeft om de wereld mooier te maken. Sport als middel om een positieve en duurzame bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke vraagstukken, zoals kansenongelijkheid, beweegarmoede en klimaatverandering.

Daarom ontwikkelen wij, als social enterprise, creatieve legacy programma’s die elke dag laten zien hoe sport kan bijdragen aan die mooiere wereld. Én we zetten onze kennis en ervaring in om sportorganisaties duurzaam te bewegen naar meer positieve maatschappelijke impact.

Dit doen we samen met onze partners en/of opdrachtgevers, zoals Euro Para Championships, NOC*NSF, NN Group, KNVB, PSV Eindhoven, Ministerie van VWS, diverse provincies en gemeenten.

Jouw stage

De maatschappelijke programma’s van More2Win zijn vaak rondom topsportevenementen opgezet. Onder goede begeleiding help je in de voorbereiding en uitvoer van deze programma’s; van het opstellen van een projectplan tot het meten van de impact die we hebben gerealiseerd.

Een van onze projecten is Game Of Your Life, een programma waarbij we aan de slag gaan met kwetsbare meiden op het gebied van mentale weerbaarheid. Daarbij gebruiken we sport (met name voetbal) om een verbinding te maken. Dit project wordt uitgevoerd in zowel Eindhoven als 's-Hertogenbosch en beide sport impact makers zijn hierbij betrokken. Het project vindt van januari t/m juli 2024 plaats en is een belangrijk onderdeel van je stage. Je houdt je bezig met de organisatie van onvergetelijke activiteiten zoals een KNVB- of BVO (betaald voetbalorganisatie) dag, de planning en organisatie van de wekelijkse activiteiten en je onderhoudt contact met de betrokken partners.

Daarnaast zijn er nog diverse andere projecten waar je aan mee kunt werken. Een voorbeeld van een project is "Boules in je Buurt". Het doel van Boules in je Buurt is het creëren van nieuwe vriendschappen bij kwetsbare ouderen via jeu de boules. Hierbij dien je als vraagbaak voor deelnemende gemeentes, ga je met deelnemers in gesprek tijdens jeu de boules activiteiten en help je mee bij de impactmeting van het project.

Dit zijn twee voorbeelden van projecten waaraan je meewerkt. Daarnaast is er alle ruimte voor eigen initiatief, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, impact metingen of nieuwe projecten.

''Een ontzettend leuk team, waarbij je mag werken aan verschillende projecten! Dat sport een ontzettend grote maatschappelijke waarde heeft, is me nog maar eens duidelijk geworden bij More2win. Je leert hier niet alleen alles over impact maken in de sport, je bent er ook dagelijks mee bezig! Met elk project maak je weer op een andere manier impact op mens en planeet.
Tessa | stagiair | 2023-2024

Wij bieden

  • Een unieke meewerkstage met veel vrijheid en goede begeleiding, die je een nieuwe kijk geeft op de wereld van sport, impact en ondernemen.

  • Een fijn team met de echte spirit van een Social Enterprise; ondernemend, gezellig en betrokken.

  • Een inspirerende werkplek; ons kantoor naast het station in ‘s-Hertogenbosch is onze uitvalsbasis, maar waar je werkt mag je in overleg bepalen.

  • Een maandelijkse stage vergoeding, de hoogte is afhankelijk van het aantal dagen/uren.

  • Werktijden en dagen zijn in overleg.

Onze wensen

  • Een ondernemende stagiair met een passie voor sport, oog voor de wereld, interesse in sociaal ondernemerschap en een drive voor duurzaamheid. Een assertief en enthousiast organisatietalent boordevol creatieve ideeën, die van aanpakken weet.

  • Een flexibele instelling, de bereidheid om op uitvoeringsdagen in de weekenden en avonden te werken.

  • 3e of 4e jaars HBO/WO student. Een studie in een van de volgende richtingen is passend; eventmanagement, gezondheid/voeding, duurzaamheid, sport, MVO, maatschappelijk/sociaal.

  • Meewerkstage van minimaal 3 dagen per week, waarbij je alle ruimte krijgt voor (afstudeer-) opdracht(en).

  • Beschikbaar vanaf ongeveer februari, een stage voor een half jaar of een jaar is mogelijk.

Interesse?

Zorg er dan voor dat we enthousiast worden over jou! Stuur uiterlijk 26 november een mail met onder andere je drive, passies en interesses, samen met je CV, naar info@more2win.com.

In de week van 27 november tot 1 december maken we een selectie van de binnengekomen CV’s, daarna plannen we de gesprekken in. We hopen van je te horen!

“Tijdens mijn stage heb ik meegekregen hoe sport maatschappelijk kan bijdragen, maar het mooiste was dat ik kon zien wat mijn werk voor een ander betekende. Het werken bij More2Win heeft me inzichten gegeven die ik voor altijd bij me zal dragen.”
Joris | stagiair | 2021-2022