De droom van ‘onze’ waterpolo mannen

december 2015

In het voorjaar van 2013 begonnen de Nederlandse waterpolomannen aan een zware missie: het verwezenlijken van hun droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Afgelopen week praatte succescoach Robin van Galen ons bij tijdens een ‘Topcoach-bijeenkomst’ over hun Road2Rio.

De weg naar de Spelen is voor velen lang en zwaar, ook voor de Nederlandse waterpolomannen. Zeker nu NOC*NSF op weg naar Rio2016 alleen nog maar ‘kansrijke medaille sporten’ ondersteunt, waar zij niet onder vallen. Maar het begin is gemaakt: voor het eerst in 10 jaar hebben zij zich zelfstandig weten te plaatsen voor het EK, dat in januari in Belgrado zal plaatsvinden. Op dit toernooi kunnen de waterpoloërs zich plaatsen voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar de laatste vier tickets naar Rio worden vergeven.

Tim spreekt op de Topcoach bijeenkomst

Bovendien is bondscoach Van Galen goed op weg om eigenhandig het benodigde budget voor een Olympisch avontuur bij elkaar de krijgen. Hiervoor is hij op zoek naar ‘reisgenoten’ en ‘aandeelhouders’: bedrijven en ondernemers die hem ondersteunen op de weg naar Rio2016. Om hier iets tegenover te stellen, heeft Van Galen het exclusieve leiderschapsprogramma ‘Topcoach’ opgezet: een programma met presentaties van bekende topcoaches en inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven.

Afgelopen week was More2Win te gast op een van deze ‘Topcoach-bijeenkomsten, waar Robert Eenhoorn– algemeen directeur van AZ — een inspirerende speech gaf over zijn levensloop als honkballer van de New York Yankee en bondscoach van het Nederlands honkbalteam dat in 2011 wereldkampioen werd. Oprichter Tim van Dooren sprak er samen met tevreden klant Bas Diepen van Oracle over hoe More2Win zorgt voor een sociale impact rondom de Olympische Spelen in Rio. “Als More2Win denken we graag mee over de invulling van een sociaal component in de Olympische campagnes van onze klanten. Bovendien bieden we middels de More2Win programma’s onze gasten een unieke kans om ‘de andere kant’ van Rio de ontdekken,” aldus van Dooren.

Nu hopen dat ‘onze’ waterpolomannen een goed resultaat kunnen neerzetten op het EK in januari, zodat de Olympische droom weer een stapje dichterbij komt!