Van Oord Rio Day

Van Oord DMC

Uitdaging

Vanuit Van Oord’s CSR beleid ‘Giving something back to the community which we work in’ zette More2Win een samenwerking op tussen het Rotterdamse bedrijf en een lokaal onderwijsproject in Rio de Janeiro. Van Oord zocht hierbij naar een manier waarop alle medewerkers in Nederland betrokken konden worden bij de sociale investeringen in Rio de Janeiro.

Oplossing

Met de Olympische Spelen voor de deur organiseerde More2Win de Van Oord Rio Day: een sportieve dag in de Rotterdamse Kuip voor de ruim 1000 medewerkers in Nederland en hun gezinnen. Tijdens deze dag werd het Feyenoord stadion omgetoverd tot de Copacabana, met veel aandacht voor Braziliaanse sporten. Naast alle gezelligheid, speeelde de sociale activiteiten van Van Oord in Rio de Janeiro een centrale rol op deze dag. Aan de hand van de sportieve prestaties van de medewerkers werd het bedrag bepaalt wat Van Oord investeerde in het project. Op deze manier werkten de medewerkers van het bedrijf zich letterlijk in het zweet voor een prachtig doel in Rio de Janeiro.

Resultaat

Een sportieve familiedag waarbij het mes aan twee kanten sneed: alle medewerkers van het bedrijf in beweging én een grote betrokkenheid bij de samenwerking van Van Oord met sociale projecten in Rio de Janeiro.

Een fantastische manier om onze medewerkers te betrekken bij deze samenwerking met sociale projecten in Brazilië

Robert de Bruijn - Head Corporate Communication & Markets