Van Oord Rio Day draagt bij aan nieuw schoolgebouw voor Estrela da Favela!

juni 2016

Zaterdag 25 juni was het zover; de allereerste Van Oord Rio Day! More2Win verzorgde deze unieke dag voor ruim 700 medewerkers en familieleden van Van Oord, wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten. Speciaal voor deze gelegenheid werd de Rotterdamse Kuip in Braziliaanse sferen omgetoverd, waarbij de bezoekers zich even op de Copacabana van Rio de Janeiro waande. En dat niet alleen, de deelnemers werkten zich letterlijk in het zweet voor het goede doel. Met succes, want dankzij de Van Oord Rio Day kunnen 200 kinderen naar school in Rio de Janeiro.

Na de spectaculaire openingsceremonie, gingen ruim 700 sportievelingen op pad met een missie: zo veel mogelijk in beweging komen voor het goede doel. De uiteindelijke donatie werd namelijk bepaald door het aantal stappen dat alle medewerkers van Van Oord deze dag gezamenlijk hebben afgelegd. In het stadion vonden clinics van diverse Olympische sporten plaats, zoals schermen, handboogschieten, beachvolleybal en rugby. Daarnaast konden medewerkers van Van Oord workshops volgen in typisch Braziliaanse activiteiten zoals capoeira en percussie.

"Het is geweldig wanneer we betrokken klanten enthousiasmeren om zich niet alleen op maatschappelijk gebied te onderscheiden, maar dit enthousiasme ook te delen met al hun medewerkers."

200 kinderen in Rio de Janeiro naar school

‘Giving something back to the communities in which we work’. Vanuit die gedachte is Van Oord een samenwerking gestart met More2Win, om hun maatschappelijke betrokkenheid in Rio de Janeiro te verhogen. De koppeling met het onderwijsproject Estrela da Favela is een logische, waar op dit moment ruim 80 kinderen via educatie en sport de kans op een betere toekomst krijgen. De school heeft een beperkte capaciteit en er geldt op dit moment een wachtlijst voor nieuwe kinderen. Estrela heeft de ambitie om haar capaciteit uit te breiden naar 200 kinderen, zodat ze ook deze kinderen een plek kunnen bieden. Dankzij de inzet van alle medewerkers en de geweldige donatie van Van Oord, kan er gestart worden met de bouw van een nieuw klasgebouw in Rio de Janeiro.

Voor More2Win kwam op deze dag alles samen. ‘Het is geweldig wanneer we betrokken klanten enthousiasmeren om zich niet alleen op maatschappelijk gebied te onderscheiden, maar dit enthousiasme ook te delen met al hun medewerkers. Op zo’n manier koppel je met één evenement een stukje teambuilding en gezondheid aan een prachtig goed doel. Alleen maar winnaars vandaag dus!’, aldus Tim van Dooren, directeur van More2Win.