The Other Games

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Uitdaging

Voor de Nederlandse regering draaiden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro om meer dan alleen de sport en medailles. Vanuit Nederland werden er rondom de Spelen tal van sociale initiatieven ontplooid die zich inzetten voor de Braziliaanse bevolking. Voor de gemiddelde Nederlander waren deze initiatieven echter niet zichtbaar en was er nauwelijks spraken van een gecoördineerde samenwerking.

Oplossing

More2Win heeft in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken The Other Games  opgezet. Een campagne die alle Nederlandse initiatieven in Rio verbond onder één noemer. Via een online platform, mooie reportages en een documentaire hebben we de andere winnaars van de Spelen kunnen laten zien. 

Resultaat

Het is voor het eerst gelukt om 8 projecten, 25 partners en meer dan 2000 winnaars binnen één campagne te verbinden. Hierdoor heeft Nederland zich tijdens Rio2016 op de kaart gezet als koploper op sociaal maatschappelijk vlak, op weg naar een meer duurzame organisatie van de Spelen. Deze eerste stap krijgt een passend vervolg tijdens de aankomende Olympische Spelen.

Fantastisch om te zien hoe Nederlandse bedrijven als More2Win zich inzetten voor de lokale bevolking.

Mark Rutte - Minister President