Opening StudioRio groot succes!

maart 2016

Midden in de prachtige wijk Santa Theresa in Rio de Janeiro staat tijdens de aankomende Olympische Spelen StudioRio. Hier kunnen drie weken lang 60 Nederlanders samen met oud-olympiërs op een unieke wijze Rio2016 ervaren. Gisteravond kwam het reisgezelschap voor het eerst bij elkaar op het Westergasterrein in Amsterdam, om dit fantastische initiatief officieel af te trappen. Een feestelijke avond in Braziliaanse sferen met caipirinha’s, Braziliaanse muziek en samba-danseressen.

StudioRio is dé plek in Rio de Janeiro waar je aankomende zomer optimaal kunt genieten van de Spelen. Maar ook de thuisblijvers worden tijdens de aankomende Olympische Spelen op hun wenken bedient: StudioRio gaat namelijk dagelijks uitzendingen maken over alles wat er rondom de Olympische Spelen in Rio de Janeiro plaats vindt. Dit doen ze op hun eigen bijzondere manier. Niet met Mart Smeets, Dione de Graaff of Gio Lippens, maar met oud-Olympiërs zelf die verslag doen. Zo gaan bijvoorbeeld Edith Bos, Karsten Kroon en Sophie Polkamp komende zomer voor jou op pad als razende reporters.

StudioRio is daarnaast met More2Win een samenwerking aangegaan om ervoor te zorgen dat ook de Braziliaanse bevolking kan profiteren van de Olympische Spelen. StudioRio wil namelijk niet met lege handen aankomen in een stad waar de verschillen tussen arm en rijk zó groot zijn. “We komen niet alleen halen, maar ook iets brengen’, aldus Floris Evers, één van de iniatiefnemers van StudioRio.

Dit doet ze door samen met Peak4 en hun gasten te investeren in het onderwijsproject Solar Meninos de Luz. Een langgekoesterde wens van Solar is een overdekt sportveld. Hier kunnen 400 leerlingen dagelijks gebruik van maken, ook bij de hevige zonneschijn of zware regenbuien in Rio de Janeiro. StudioRio laat deze droom in vervulling gaan middels een prachtige donatie. De verbouwing is inmiddels gestart en tijdens de aankomende Olympische Spelen zal het veld officieel geopend worden! Onderstaande foto geeft je alvast een indruk van het prachtige resultaat.

Daarnaast nodigt More2Win de gasten van StudioRio uit om het project met eigen ogen te komen bekijken als ze in Rio zijn! Via meerdere More2Win programma’s bieden we alle bezoekers de kans om een andere kant van de stad te ervaren en samen met de kinderen bij het project te sporten, eten en dansen. Een garantie op de leukste dag van je reis geven wij alvast af!