Van Oord en More2Win trappen 3-jarige samenwerking af in Rio

april 2016

“Giving something back to the communites in which we work.”. Een belangrijke peiler in het sponsorbeleid van Van Oord, wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten. De onderneming is actief in meer dan vijftig landen en levert wereldwijd een significante bijdrage aan de samenlevingen waarin ze wonen en werken. Samen met More2Win is er nu een koppeling gemaakt met het project Estrela da Favela in Rio de Janeiro. Een prachtige kans om, met de Olympische Spelen in het vooruitzicht, ook in Brazilië daad bij woord te voegen en als organisatie te laten zien dat je een verschil kan maken. 

Op een steenworp afstand van het beroemde Maracanā-stadion ligt de wijk Mangueira. Aan de voet van de wijk ligt een vervallen voetbalveldje vol met gaten en kuilen. De netten van de goals zijn kapot , net als het hekwerk rondom het veld. Met een eerste investering van Van Oord zal dit veld de komende maanden volledig vernieuwd worden, waardoor de kinderen van het project Estrela da Favela en de jongeren uit de wijk elke dag op een veilige plek kunnen sporten.

“Wij vinden het belangrijk om een duurzame relatie te starten met lokale projecten. We willen op lange termijn een verschil kunnen maken.”

“Brazilië is een prachtig land, dat ook haar uitdagingen kent. Wij vinden het belangrijk om naast onze werkzaamheden iets te doen voor de lokale communities, zeker in landen waar het verschil tussen arm en rijk zo gigantisch is” legt Robert de Bruin, Head Corporate Communication & Markets van Van Oord uit. “Natuurlijk bieden de aankomende Olympische Spelen een mooi startpunt, maar wij kijken veel verder dan deze zomer’, aldus Robert. 

Van Oord zoekt naar een duurzame relatie met kleinschalige lokale projecten, waar de focus ligt op onderwijs en sport. Estrela da Favela past perfect in dit plaatje en dankzij More2Win is de samenwerking nu een feit. Naast een vernieuwd voetbalveld, worden er plannen ontwikkeld voor de start van een gezond lunchprogramma voor de kinderen en de uitbreiding van het schoolgebouw.

Van Oord Rio Day

Ook de medewerkers van Van Oord worden uitgedaagd om hun sportieve beentje voor te zetten. More2Win organiseert namelijk deze zomer de Van Oord Rio Dag, een sportieve dag in de Rotterdamse Kuip voor de ruim 1000 medewerkers in Nederland en hun gezinnen. Tijdens deze dag wordt het Feyenoord stadion omgetoverd tot de Copacabana in Rio de Janeiro, met veel aandacht voor Braziliaanse sporten. Naast alle gezelligheid, heeft het project Estrela da Favela een centrale rol op deze dag. Aan de hand van de sportieve prestaties van de medewerkers wordt namelijk een extra bedrag geïnvesteerd in het project. Op deze manier werkt Van Oord zich letterlijk in het zweet voor een prachtig doel in Rio de Janeiro!