Peak4 bouwt samen met More2Win aan duurzame legacy na Rio2016

februari 2016

Een langgekoesterde wens van het Braziliaanse onderwijs- en sportproject Solar Meninos de Luz is een overdekt sportveld. Hier kunnen 400 leerlingen dagelijks gebruik van maken, ook bij de hevige zonneschijn of zware regenbuien in Rio de Janeiro. Coachingsbureau Peak4 uit Amsterdam laat deze droom in vervulling gaan middels een prachtige donatie. De verbouwing is inmiddels gestart en tijdens de aankomende Olympische Spelen zal het veld feestelijk geopend worden!

Partner bij Peak4 en oud-Olympiër Floris Evers is verheugd met deze samenwerking. Het project zorgt voor een krachtige link met zijn project Studio Rio. Samen met verschillende oud atleten zal hij namelijk tijdens de Olympische Spelen gastheer zijn van zo’n 180 Nederlandse gasten, op een prachtige locatie in Rio de Janeiro. Studio Rio biedt haar gasten een onvergetelijke Olympische ervaring, compleet met bootcamp-, volleybal en yogasessies op het strand. Daarnaast zullen ze via online uitzendingen (in samenwerking met Makers Channel) alles wat er rondom de Olympische Spelen gebeurt op een unieke manier in beeld gaan brengen.

“Door het bouwen van een overdekt sportveld kunnen we de kinderen in de favela in beweging brengen. Op die manier profiteren ook zij mee van de Olympische Spelen in hun stad.”

“Naast sport kijken, lol hebben met familie en vrienden en mooie uitzendingen maken, willen we ook graag iets terug doen in de favela’s in Rio de Janeiro”, vertelt initiatiefnemer Floris Evers. “Door het bouwen van een overdekt sportveld kunnen we de kinderen in de favela in beweging brengen. Op die manier profiteren ook zij mee van de Olympische Spelen in hun stad. Nu en lang nadat de Olympische vlam weer is gedoofd. ”

Tim van Dooren, directeur More2Win, is zeer tevreden met deze samenwerking. “Het is fantastisch dat we samen met Peak4 een grote wens van Solar in vervulling kunnen laten gaan. Zij zijn een mooi voorbeeld van sportliefhebbers die de Spelen bezoeken en beseffen dat het belangrijk is om ook de lokale bevolking te betrekken bij het evenement. Zeker in een wereldstad als Rio de Janeiro, waar de verschillen tussen arm en rijk gigantisch zijn.”

Inmiddels is gestart met de verbouwing van het indoor sportveld. Er wordt een nieuwe sportvloer aangelegd, geschikt voor zowel voetbal-, basketbal- als volleybalwedstrijden. Ook de muren en het hekwerk worden aangepakt, nieuwe goals en baskets worden geplaatst en de omgeving wordt opnieuw geverfd. Tijdens de Spelen zullen de gasten van Studio Rio het project zelf gaan bezoeken om met eigen ogen de kracht van sport te ervaren in Rio de Janeiro.

To be continued!