Oracle investeert in duurzame oplossing voor project in Rio de Janeiro

mei 2016

In oktober kondigden we het al aan; More2Win en Oracle verlengen hun unieke samenwerking tot en met de aankomende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na een succesvolle WK campagne, waarbij een nieuw sportveld werd gerealiseerd bij het Braziliaanse onderwijsproject Solar Meninos de Luz, steekt Oracle dit jaar opnieuw haar nek uit. Oracle hoopt gezamenlijk met haar partners weer een mooie investering te kunnen doen waardoor er verlichting op het sportveld kan worden aangelegd. De benodigde energie zal opgewekt worden door middel van nieuw geïnstalleerde zonnepanelen op de school. Een duurzame oplossing die ook op lang na afloop van de Spelen een wereld van verschil kan realiseren bij het project in Rio de Janeiro.

Energie is één van de grootste kostenposten voor Solar Meninos de Luz. Het is daarom een langgekoesterde wens voor het project om zonnepanelen aan te leggen op daken van de verschillen de gebouwen. Hierdoor kunnen zij flink besparen op de energierekening, waardoor er meer geld overblijft om kinderen uit de wijk goed onderwijs te bieden. Daarnaast draagt het gebruik van zonne-energie bij aan het verduurzamen van het project en is het een prachtige kans om het belang van duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij hun leerlingen.

“Een duurzame oplossing die ook lang na afloop van de Spelen een wereld van verschil kan realiseren bij het project in Rio de Janeiro”

Tijdens de aankomende Olympische Spelen reist Oracle samen met een aantal van haar partners naar Rio, als ultieme climax van de Mission Gold campagne Hierbij draait het programma om meer dan enkel sport bekijken. Naast het ervaren van de Olympische Spelen zal de groep opnieuw een bezoek brengen aan het project Solar Meninos de Luz, waar ze niet met lege handen aankomen. “Oracle vindt het belangrijk dat we tijdens ons bezoek aan de Spelen niet alleen iets komen halen, maar ook iets achterlaten samen met onze partners. Dankzij de connectie met Solar kunnen we nu op een duurzame manier investeren in het project, zodat zij hier ook lang na afloop van onze reis profijt van hebben” licht Arno Nienhuis, Senior Director Alliances & Channels Benelux, toe.

“Door te ervoor kiezen om – in combinatie met het aanleggen van zonnepanelen – verlichting te plaatsen op het sportveld creëert Oracle een win-win situatie,” legt Tim van Dooren uit. “Het opwekken van zonne-energie zorgt ervoor dat Solar in staat zal zijn om zonder extra energiekosten het veld te verlichten. Hierdoor kan het veld ook ’s avonds gebruikt worden en bouwt Oracle op een mooie wijze voort op het succes van de hattrick-campagne tijdens het WK van 2014. Als More2Win zijn we trots om deze samenwerking op een duurzame manier te kunnen continueren."