Special Cruyff Court geopend door Mininister Schippers

15 september 2016

Op 15 september heeft Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een Speciaal Cruyff Court voor blinden en slechtzienden geopend op het terrein van Urece, een Braziliaanse organisatie voor blinden en slechtzienden. Schippers werd bijgestaan door Susila Cruijff, dochter van Johan Cruijff en Anderson Dias, voorzitter van Urece. Dit Speciale Cruyff Court wordt gefinancierd door de Johan Cruyff Foundation. Partners van dit project zijn Philips en AkzoNobel, die respectievelijk voor de belichting en de coating van het veld hebben gezorgd.

Een eigen sportaccomodatie is al een lange tijd een droom van Urece. Tot nu toe beofenden de atleten van Urece Goalball en blindvoetval op gehuurde locaties op verschillende plekken in de stad. Deze faciliteiten voeldoen helaas niet aan de eisen die nodig zijn voor sporten voor blinden slechtzienden en zijn bijvoorbeeld erg gehorig en onveilig.

In een land als BraziliĆ« is sport voor blinden en slechtzienden vaak slecht toegankelijk. Dankzij dit nieuwe Special Cruyff Court heeft Urece nu een eigen plek waar haar atleten veilig kunnen sporten.