H. Batist Aluminium Constructies steekt Meninos da Praia in een nieuw tenue!

april 2016

Begin van dit jaar mocht Tim het eerste exemplaar van de nieuwe shirts voor beachvolleybalproject Meninos da Praia (‘kinderen van het strand’) overhandigen aan trainer Sergio. ’s Avonds verzorgt hij volleyballessen voor de rijkere Braziliaan met zijn beachvolleybalschool CT Leme. Overdag opent hij zijn deuren voor de kinderen uit de favela Babilonia, dat op een steenworp achter het beroemde Copacabana strand ligt. Door de steun van H. Batist Aluminium Constructies spelen deze kinderen in 2016 in een nieuw tenue!

Beachvolleybal is normaal gesproken een sport die vooral door rijkere Cariocas (inwoners van Rio de Janeiro) wordt beoefend, inwoners van de favela komen weinig op het strand. Om hier iets aan te doen, haalt Meninos da Praia kinderen uit de arme wijken naar het strand te halen om hen kennis te laten maken met deze ‘elitesport’ beachvolleybal. Kinderen kunnen hierdoor onder professionele begeleiding wekelijks sporten.

“Omdat de kinderen weinig hebben, hechten ze veel waarde aan eigen bezittingen. Ze vinden het dan ook erg bijzonder dat hun eigen naam op het shirt staat!”

Dankzij H. Batist Aluminium Constructies hebben de kinderen bij het project vanaf nu een heus volleybaltenue met hun eigen naam er op. Naast dat de shirts zorgen voor een professionele uitstraling, is het ook belangrijk voor de eigenwaarde van de kinderen, legt trainer Sergio uit. “Omdat de kinderen weinig hebben, hechten ze veel waarde aan eigen bezittingen. Ze vinden het dan ook erg bijzonder dat hun eigen naam op het shirt staat!”

Bij Meninos da Praia gaat het om meer dan alleen volleyballen. Het onderwijs in Rio de Janeiro is erg slecht. Kinderen in de favela gaan vaak maar 2 a 3 uur per dag naar school, waar zij in overvolle klassen les krijgen van slecht opgeleide docenten. Tijdens de trainingen probeert Sergio daarom de kinderen ook te helpen, door leuke rekenspelletjes te verwerken in de volleybaloefeningen.