Bourgini en More2Win trappen Olympische samenwerking af richting Rio2016

juni 2016

Voordat op 5 augustus de Olympische vlam ontstoken zal worden in het Maracanā, vind op een steenworp afstand van dit wereldberoemde stadion een andere feestelijke openingsceremonie plaats. Dankzij een prachtige donatie van Bourgini, het nieuwste merk van de familie Ouborg, zal bij het onderwijsproject Estrela da Favela in Rio de Janeiro een splinternieuwe keuken in gebruik worden genomen.

Kinderen in de wijk Mangueira, waar Estrela da Favela ligt, eten veelal onregelmatig en ongezond. Een grote wens van dit project was daarom om de kinderen dagelijks een gezonde lunch aan te kunnen bieden. “Dit geeft een enorme impuls aan de algemene gezondheidssituatie en aan het concentratievermogen van de leerlingen”, zegt Edwin Roodenburg, oprichter van het project. ”Bovendien zou een dagelijkse lunch een grote stap voorwaarts zijn in de groei van Estrela da Favela. Het zou garanderen dat de kinderen het project op vaste uren en met een standaard routine blijven bezoeken. Iets wat niet vanzelfsprekend is in Rio de Janeiro”.

“Ik ben erg blij dat we met ons bezoek aan Rio de Janeiro ook iets terug te kunnen doen voor de lokale bevolking, zodat ook zij kunnen profiteren van de Olympische Spelen."

De keuken wordt momenteel gebouwd en ingericht met Bourgini keukenapparatuur. Daarnaast zal Princess Traveller (dat wordt gerund door Tim en Florentine Ouborg) een jaar lang een kok faciliteren, die dagelijks deze gezonde lunch zal verzorgen voor de ruim 100 kinderen van het project.

Op 5 augustus, de dag van de opening van de Olympische spelen, brengt Bourgini met relaties een bezoek aan Estrela da Favela. Door de mooie investering in de keuken en het salaris van de kok, komen zij hier niet met lege handen aan. “Ik ben erg blij dat we met ons bezoek aan Rio de Janeiro ook iets terug te kunnen doen voor de lokale bevolking, zodat ook zij kunnen profiteren van de Olympische Spelen,” ligt Nikki Ouborg, commercial manager Bourgini toe.